7. Train je geheugen

Hoe kan ik mijn geheugen trainen ?

shutterstock_71109940

Leuk hoor, al die tips, hoor ik je denken. Maar mijn geheugen werkt niet altijd mee! Ik leer hard, maar de volgende dag ben ik al weer heel veel vergeten!

“Beelden kunnen er voor zorgen dat je hersenen dingen heel lang onthouden.”

Probeer eens te denken aan een griezelfilm die je ooit zag. Is er een filmmoment dat je waarschijnlijk nooit meer zal vergeten?  Iedereen heeft er wel een paar. Als iets grote indruk op je maakt, dan zal je het lang onthouden.  Bekijk eens de video hieronder en je snapt waarom.

Video: hoe jij een supergeheugen kan krijgen

Ik hoor je alweer denken.. ” maar die stof is zo saai.. het maakt geen indruk op mij..”

We gaan eens kijken naar een leuke methode om dingen te onthouden. Deze methode heet de Loci Methode en is erg grappig om uit te proberen. Kijk maar eens naar de volgende video.

Video: geheugentraining volgens de Loci methode.

Taak 7:  Maak nu je eigen boodschappenlijst van zes artikelen en kies een route, zoals in de video. Een route in huis, maar het kan ook je fietsroute naar school zijn. Ik denk dat je geen boodschappen meer vergeet! Schrijf het verhaal dat je fantaseerde op en stuur het op via hat onderstaande antwoordformulier.